fn NL doet voedselbank dantumadiel.

NL Doet: Inzamelactie Voedselbank Dantumadiel overtreft verwachtingen

DAMWALD – De Voedselbank van Dantumadiel hield zaterdag in het kader van NL Doet een inzamelactie voor voedsel in De Westereen, Feanwâlden en Damwâld.

Vaste vrijwilligers en vrijwilligers die zich hadden aangemeld op deze NL Doet-dag stonden bij de winkels van C1000 en De Poiesz om de geschonken voedselwaren in ontvangst te nemen. ,,We hebben genoeg vrijwilligers gevonden om drie inzamelpunten te bezetten”, aldus bestuurslid Alle Flootman.

In Feanwâlden deden ook weer raadsleden mee. Raadslid Wander Slomp van het CDA, die vrijdag al mee deed aan de NL Doet-actie bij Vluchtelingenwerk, steunde zaterdag ook deze actie. Flootman: ,,Het is fantastisch om te zien hoe de mensen hier reageren. We krijgen erg veel voedingswaren van het winkelend publiek. Sommige mensen geven geen boodschappen maar willen ons wel geld geven. Daar zijn we natuurlijk ook erg blij mee. We wilden aan het eind van de dag genoeg producten hebben om vijftien voedselpakketten samen te stellen, maar om elf uur ‘s ochtends hadden we alleen bij ons inzamelpunt al negen kratten vol. Dat overtreft onze verwachtingen.”

Flootman is ook blij dat de supermarkten mee willen helpen. Ze hebben van te voren al het lijstje van voedingswaren gekregen dat ze graag willen hebben voor de voedselpakketten en de supermarkten hebben er voor gezorgd dat ze daarvan genoeg op voorraad hadden. ,,We zijn erg blij met dit resultaat.”

Zie ook het Nieuwsblad Noordoost-Friesland van maandag 19 maart.

Artikel geplaatst door Klasina van der Werf op 18-03-12 08:38.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg nieuwsbladnof via:
Advertentie
advertentie
Advertentie