buitenpostdames1

Zevenklapper Buitenpost dames

OUDWOUDE – Het vrouwenvoetbalelftal van Buitenpost heeft gisteragavond in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie uitgehaald tegen WTOC dames 2.
De formatie van de succestrainers Kor Zuidema en Jaap Beute zegevierde in een (te) harde wedstrijd uiteindelijk met 1-7.

Een regelrechte zevenklapper op sportpark De Wygeast in Oudwoude, waar de thuisploeg veelvuldig de aanval zocht maar zich constant stukliep op de sterke achterhoede met Sietske Nynke Zijlstra, Nathalie Dijkstra en de zussen Jantine en Josefien Kooistra. Het gaf Buitenpost de geledenheid veelvuldig de lange bal te spelen en met messcherpe counters werd de WTOC-defensie overlopen.

Al in de derde minuut incasseerde de ploeg van trainer André Pranger (met Buitenpost-verleden) de 0-1 toen middenvelder Frouke de Hoek spits Kristine Zuidema de diepte in stuurde en zij de thuisclubgoalie snoeihard kansloos liet. WTOC dames moest nu nog meer komen, maar wat de thuisclub ook probeerde tot kansen kwam het niet. Het bleef vooral oppassen voor de tegenstoten van Buitenpost. Zo braken in korte tijd Frouke de Hoek en Martine Koopmans door en het was aan de keeper van WTOC te danken dat het duel niet snel was beslist.

Het duurde nog tot het halfuur eer de 0-2 genoteerd kon worden toen Josephin Fumbele wel raak schoot. Meteen daarna brak Martine Koopmans alweer door, maar tot twee keer toe zag zij een inzet op de paal eindigen en ook een derde poging ketste even later op de staanden. Het bleek uitstel van executie, want toen de C-junior op slag van rust weer voor de keeper van WTOC verscheen was het wel raak, 3-0.

In de tweede helft leek WTOC dames zich even te hebben hervonden en met een fraaie treffer van afstand werd keeper Karin Rinsma geklopt, 3-1. De thuisclub ging meteen op zoek naar de aansluiter en daarbij werd fysiek geweld niet geschuwd, waarop Buitenpost al even onsportief reageerde. Het leverde de leidsman de nodige hoofdbrekens op om de wedstrijd in de hand te houden.

Waar de scheidsrechter met gele kaarten wellicht de gemoederen had kunnen bedaren hield de man de prenten op zak en bleef het hard tegen hard gaan. De 1-4 van Kristine Zuidema betekende daarna de defintieve beslissing. WTOC bleef van zich af bijten en dat kwam de keeper nog op een blessure te staan toen zij met gevaar voor eigen leven Zuidema van de 1-5 probeerde af te houden en een botsing volgde. Met een gewetst bovenbeen moest de goalie van het veld.

In het slotkwartier voerde Buitenpost de score feilloos op naar 1-7. Met twee fraaie treffers bracht Martine Koopmans haar totaal in deze wedstrijd op drie en vervolgens werd de zevenklapper voltooid toen Femke Cnossen nog een keer doeltreffend uithaalde, 1-7.

Artikel geplaatst door Bertus Koopmans op 13-03-12 08:56.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg nieuwsbladnof via:
Advertentie
advertentie
Advertentie