Harkema logo ronde logo 2010 (1)

Harkema-Opeinde verliest ook van GOMOS

HARKEMA – Ook tegen mede-degradatiekandidaat GOMOS uit het Drentse Norg heeft Harkema-Opeinde – ondanks enkele prima mogelijkheden om de score te openen tot slot misschien iets geflatteerd maar zeker niet onterecht – een 1-4 nederlaag moeten incasseren.

Het begon allemaal nog redelijk goed bij de thuisclub dat na acht speelminuten via Wesley de Vries op voorsprong had moeten komen maar net als zo vele malen de laatste weken was deze kans voor open doel niet aan de Harkemasters besteed. Een goed schot van Joery Feenstra werd door doelman Rolf Brink onschadelijk gemaakt en bij de eerste de beste uitval van GOMOS ging Harkema keeper Johan Laanstra niet geheel vrijuit toen hij een houdbaar lijkend schot van Ronald Sloots niet wist te stoppen 0-1.

Met nog vijf minuten op de klok voor het rustsignaal van de prima leidende J. Boerema uit Paterswolde werd een kopbal van Hilbrand Benedictus door Pascal van Kooten van de lijn gehaald zodat ook dit keer weer het geluk de rode lantaarn dragers niet meezat. Nog net voor de pauze ging een prima kans voor de gasten verloren toen Patrick Maris geheel vrij voor het doel naast schoot.

Na de thee was het weer Hilbrand Benedictus die zijn inzet met de voet gekeerd zag worden door doelman Rolf Brink. Ook nu weer de eerste de beste kans voor GOMOS na de thee die wel een doelpunt opleverde Marcel Darmeveil passeerde nu de Harkemaster goalie 0–2.

Nadat Benedictus andermaal op doelman Brink stuitte was het na een prima aanval Dennis Hagendoorn welke de 0–3 aan kon laten tekenen. Harkema-Opeinde gooide nu alles op de aanval en creëerde zich ook nog een paar prima kansen maar weer viel het doelpunt aan de andere kant. Patrick Maris mocht de 0–4 op zijn naam schrijven.

In de slotminuut wist Michael Oost de eer nog te redden voor de thuisploeg doordat een inzet van Hilbrand Benedictus niet goed verwerkt kon worden door doelman Rolf Brink waarna Oost de rebound knap binnenschoot 1-4.

Het gat met de dichtstbijzijnde ploegen is nu zes punten en met nog vijf wedstrijden voor de boeg is theoretisch nog van alles mogelijk maar de moed is de groen-gelen nu wel in de schoenen gezakt.

Artikel geplaatst door Bertus Koopmans op 13-04-12 14:53.


Reageren via de website is niet meer mogelijk. Meediscussiëren wel! Ga daarvoor naar onze Twitter- of Facebookpagina!

Actueel nieuws

Blijf overal op de hoogte Volg nieuwsbladnof via:
Advertentie
advertentie
Advertentie